Oni veruju da možete sve. | Novosti | > Aqua Viva <
Menu

Novosti

Oni veruju da možete sve.

Ako ste mladi roditelj ili ako poznajete nekoga ko je nedavno postao roditelj, verovatno vam je poznato sledeće pitanje: Ko zna kako biti dobar roditelj?

Svima koji se povremeno osećaju nesigurno, postavljaju sebi pitanja da li će uspeti u roditeljstvu, da li su doneli ispravne odluke ili je moglo drugačije, a žele da budu najbolji roditelji na svetu, donosimo odgovor koji će ih umiriti i pomoći im da uvide da nisu jedini koji sebi postavljaju sva ta pitanja. A odgovor na pitanje < Ko zna kako biti dobar roditelj?> je jednostavan:

VAŠA DECA.

Deca su ta koja od novopečenih mama i tata prave dobre roditelje. Oni su ti koji zadaju ritam, a vaše je da ih pratite i pravovremeno usmeravate. Međutim, taj njihov ritam podrazumeva razne “lekcije” kroz koje morate da prođete zajedno sa njima. Moraćete da se prilagodite njihovom ritmu buđenja iako ne radite u pekari, vežbaće vaše reflekse svaki put kada se popnu tamo gde im nikako nije bezbedno, kada dohvate čašu koju je trebalo da zaobiđu ili kada vam maznu mobilni telefon. Deca će vas naučiti da “multitaskingujete” i da radite pod pritiskom, a dok ste vi na online sastanku, oni sigurno neće sedeti i čekati dok se sastanak ne završi. Razvijaće svoje umetničke porive, šaraće nameštaj, zidove, pa i vas same, a vi ćete postati tolerantniji i naučićete da prihvatate novu realnost i svakodnevnicu. Gradiva je mnogo – neke lekcije su manje, neke više naporne, ali rezultat je predivan. Ljubav koju dobijate zauzvrat, zaista nema cenu!

Zato, budite dobro hidrirani (da, da, i vi i deca), pratite ritam vaše dece i usmeravajte ih u najboljem pravcu.

Zapratite nas na društvenim mrežama i zajedno ćemo proći kroz mnogo lekcija, druženja, zabave i pre svega podrške brižnim roditeljima. Pišite nam o lekcijama koje su vas vaša deca naučila 😊.

sr_RSSerbian